FÜLEK: PURT POWERLIFTING TEAM – SZLOVÁK BAJNOKSÁG

Pár éve hozta létre Sajkó Ferenc Füleken a Powerlifting  erőemelő klubot, amely lehetőséget kínált a füleki, nemcsak roma fiataloknak az értelmes kikapcsolódásra. A kezdeményezés idővel mozgalommá nemesedett, a legjobbak országos versenyekre is eljutottak, sőt ők maguk is versenytszerveztek az amatőröknek . A napokban Pozsonyban jártak az országos bajnokságon, ahonnan Oláh András, Deme Krisztián, Balog Zsolt, Botos Krisztián, Bari Gábor, Horváth Dániel és Péter Csaba is országos bajnoki címet szerzett.

„Két nagy verseny van a füleki erőemelők naptárában az idén” – mondja portálunknak Sajkó Ferenc, méghozzá a WPC Slovakia nemzetközi szlovák bajnoksága erőemelésben, fekvenyomásban és felhúzásban, amelyet most rendeztek Pozsonyhidegkúton és a június 14. és 18. között megrendezendő Európa-bajnokság Gyulán. Pozsonyba kilencen jutottak el, a csapat magja mellett a decemberi füleki versenyen feltűnt tehetségek is bizalmat kaptak, s éltek is a lehetőséggel. A pozsonyi csapatból egyedül Oláh Norbert hiányzott, akinek a csuklója edzés közben megsérült, így ki kellett hagynia a versenyt, bár reménykedik abban, hogy a közeli salgótarjáni versenyre már el tud jutni, hisz felhúzásban ő a klub egyik legtehetségesebb versenyzője.

A felnőttek 60 kilós kategóriájában Oláh András mindhárom fogásnemben első lett, mégpedig országos csúccsal.

A csapat legfiatalabb tagja a mindössze 13 éves Deme Krisztián volt, aki az ifjúságiak között az 56 kilós kategóriában országos csúccsal nyerte mindhárom fogásnemet. Balog Zsolt és Péter Csaba is az első lett mindhárom fogásnemben, míg Botos Krisztián a 75 kilósok között erőemelésben és felhúzásban az első, míg a fekvenyomásban második, Bari Gábor a 67,5 kilósok között erőemelésben első, felhúzásban és fekvenyomásban második, Horváth Dániel a 82,5 kilósok között első felhúzásban, harmadik fekvenyomásban, s Illés Dominik a 82,5 kilósok között második lett a fekvenyomásban. A versenyzők többsége füleki, de Illés Dominik ajnácskői és nem is roma, mint a klub tagjainak a többsége.

„Soha nem érdekelt, hogy ki roma és ki nem, aki eljött közénk, szívesen fogadtuk” – mondja Sajkó Ferenc, aki nem felejti el megemlíteni, hogy a Purt mellett ma már a város is támogatja őket, s az FTC szakosztályaként működnek.

„Nagyon várjuk a gyulai Európa-bajnokságot is, s bízom benne, hogy sikerül annyi támogatást szereznünk, hogy legalább három versenyző utazási és szállásköltségeit fedezze” – zárja rövid beszélgetésünket a klubelnök, aki örömmel venné, ha akadnának újabb szponzorok, akik lehetőséget látnának a fiatalokban és bármi módon támogatni tudnák őket.

jdj,gömöriLAP, http://www.gomorilap.sk

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s